Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

 

Πραγματοποιούμε δράσεις που εντάσσονται στην στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τα οποία σχετίζονται με τη γραμμή που έχει χαράξει κάθε εταιρία δηλαδή τη συσχέτιση της σημασίας του θέματος για τις ανάγκες της εταιρίας όσο και τις προσδοκίες των ομάδων που επηρεάζονται.

ΔΡΑΣΗ

Διοργάνωση Θεατρικών Εργαστηρίων σε :

25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων &

12  ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΕ «Η Τέχνη της ζωής»

ΧΟΡΗΓΟΣ :  ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής

«Παίζω θέατρο»…

Μια τόσο οικεία έκφραση ενίοτε συνυφασμένη με το μη αληθές…

Στην πραγματικότητα όμως το ρήμα «παίζω», χρησιμοποιείται γιατί το θέατρο ΕΙΝΑΙ παιχνίδι. Είναι το ρήμα που σηματοδοτεί την παιδική μας ηλικία, τότε που η ενστικτώδης ανάγκη της ανακάλυψης του περιβάλλοντος, του σώματος, της έκφρασης μας οδηγούσε στη μίμηση καταστάσεων και ανθρώπων, στο να βιώσουμε ένα είδος ελευθερίας και χαράς!

Ως ενήλικες κλειδώσαμε αυτό το κομμάτι μας,  το κομμάτι του παιδιού που θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο. Γι’ αυτό όταν «παίζουμε» θέατρο καλούμαστε να ξαναβρούμε τη χαμένη μας παιδικότητα, να παρατηρήσουμε ξανά τον κόσμο, να λειτουργήσουμε ομαδικά, να νιώσουμε την ελευθερία της έκφρασης, να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εκτεθεί χωρίς κριτική !

Συμμετέχοντας σ’ ένα θεατρικό εργαστήρι συνειδητοποιούμε ότι το θέατρο δεν είναι μονοδιάστατη τέχνη. Δημιουργούμε ρόλους, κοστούμια, σκηνικά. Τραγουδάμε, χορεύουμε και ανακαλύπτουμε μουσικές…

Γιατί όλα είναι κομμάτι της ζωής, με τη δική του έκφραση το καθένα και όλα έχουν τη θέση τους στην προσπάθεια μιας όποιας αναπαράστασης στιγμής ζωής, όπως ένα θεατρικό έργο !

Δουλεύοντας για μια θεατρική παράσταση ξεχνάμε τις συμβάσεις της ηλικίας, ασκούμε την εκφραστικότητα και τη μνήμη μας, συνεργαζόμαστε, δημιουργούμε, διασκεδάζουμε, παίζουμε…!

Η δράση αφορά στη διοργάνωση θεατρικών εργαστηρίων σε Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων καθώς και ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.  Τα εργαστήρια  έχουν  στόχο την ψυχαγωγία των συμμετεχόντων μέσα από την προετοιμασία για την παρουσίαση μιας μικρής χρονικά  παράστασης.

Με γνώμονα την οικειότητα αλλά και την αγάπη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας για τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο επιλέξαμε γνωστές σκηνές από αγαπημένες  ταινίες. Ανάλογα με τη δυναμική της κάθε ομάδας δηλ. αναλογία σε συμμετοχές ανδρών/γυναικών, φυσική κατάσταση και ηλικία οι θεατρολόγοι μας προσάρμοσαν αποσπάσματα για τη δημιουργία ξεχωριστών παραστάσεων ανά Λέσχη/ΚΑΠΗ.

Οι συμμετέχοντες δούλεψαν ως μια ομάδα με κοινό στόχο, δημιούργησαν τα σκηνικά και τα κοστούμια, έφτιαξαν τις χορογραφίες, σκηνοθέτησαν, έπαιξαν μουσική , βοήθησαν ο ένας τον άλλο στην απομνημόνευση- ΕΣΤΗΣΑΝ εκ του μηδενός μια παράσταση !

Μια μοναδική εμπειρία για όλους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία  ΜΕΓΑ για την πρωτοβουλία αλλά και στους συνεργάτες μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος

Δρ. Άννα Μαυρολέων –  Θεατρολόγος                                                       Εύα Κοτανίδη – Ηθοποιός

Ανδρομάχη Μαρκοπούλου – Ηθοποιός                                                    Ελένη Ορνεράκη – Ηθοποιός

Κατερίνα Σαμαρά / Θεατρολόγος – Ηθοποιός                                       Εύα Ανδρονικίδου  / Ηθοποιός

Ελισάβετ Καρακασίδου / Θεατρολόγος – Ηθοποιός                            Κρυσταλλία Κεφαλούδη / Ηθοποιός

Βασιλική Κανάκη / Θεατρολόγος