Δημιουργία Χρωματολογίου

Δημιουργία Χρωματολογίου
07/03/2023 kykloi
In Νέα

Τα χρώματα είναι δονήσεις, όπως και ο ήχος, αποτελούνται από κύματα διαφορετικού μήκους που πάλλονται σε διαφορετικές συχνότητες & επηρεάζουν το νευρικό μας σύστημα.
Τα χρώματα συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματά μας, τα συμβολίζουν αλλά και τα προκαλούν επηρεάζοντας ανάλογα την διάθεσή μας.

Δημιουργήστε ένα πλήρες χρωματολόγιο στην πράξη, με τα 3 βασικά χρώματα.

Φτιάξτε χρωματικές παλέτες, μάθετε πώς να δημιουργείτε χρωματικά σχήματα που αντανακλούν την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική σας ευαισθησία.

Στη ζωγραφική, το design, τη χειροτεχνία αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης η αντίληψη του χρώματος είναι εξίσου σημαντική με την τέχνη. Η επιλογή των χρωμάτων συχνά αποτελεί αγκάθι για αρκετούς δημιουργούς. Ειδικά όσοι ασχολούνται με τη χειροτεχνία έχουν πληθώρα υλικών (νήματα, χάντρες, χαρτιά, υφάσματα) τα οποία καλούνται να συνθέσουν. Η επιλογή των χρωμάτων συνήθως γίνεται τυχαία, συνδυάζουμε χρώματα εμπειρικά χωρίς να σκεφτούμε παράγοντες όπως τη φωτεινότητα, τονικότητα ή και  την ποσότητα κάθε χρώματος. Κι ενώ ξεκινάμε έχοντας επιλέξει ταιριαστούς φαινομενικά συνδυασμούς το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Στο εργαστήρι θα αναλύσουμε τον χρωματικό κύκλο και θα μάθουμε βήμα βήμα το πώς αναμειγνύουμε τα χρώματα για να πάρουμε την απόχρωση που επιθυμούμε. Πόσο σημαντική είναι η θερμοκρασία στη σύνθεση και πώς επιτυγχάνω χρωματική αρμονία & κοντράστ. Καθαρά ή κορεσμένα χρώματα και η σημασία της τονικότητας.


Η έννοια του χρώματος διέπεται από κανόνες αλλά και από την υποκειμενικότητα και ποικίλει ανάλογα με τη φυλή , το θρήσκευμα, την εθνικότητα αλλά και το φυσικό , διανοητικό και πολιτισμικό κλίμα του καθενός.


Μέσα από την επιλογή των χρωμάτων ξεδιπλώνουμε την δική μας ιστορία, πειραματιζόμαστε με καινούριους συνδυασμούς οπότε διευρύνουμε τους αντιληπτικούς μας ορίζοντες, την αυτοεικόνα μας και την διάθεσή μας.


Η σωστή χρήση του χρώματος είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια κάθε δημιουργού. Η γνώση αυτή έχει εφαρμογή στην χειροτεχνία , στην μάσκα, στο μακιγιάζ,  στη διαφήμιση, στο κουστούμι, στη διακόσμηση, στην αφίσα, στις επιχειρήσεις, στη βιομηχανία, στις δημόσιες σχέσεις, στο μάρκετινγκ.


Ενα τρίωρο εργαστήρι για την δημιουργία, την επιλογή και την έλξη των χρωμάτων.

Τα πιο δυνατά κομμάτια της μη λεκτικής επικοινωνίας, που η επίδραση τους φτάνει μέχρι το μυαλό , τα συναισθήματά μας και ευφραίνει την ψυχή μας.


Περιεχόμενο εργαστηρίου:

 • Θεωρία χρωμάτων
 • Χρωματικός κύκλος, πώς διαβάζεται
 • Συμπληρωματικά – αναλογικά – μονοχρωμία
 • Συνδυασμοί – παλέττες – προτάσεις
 • Η ψυχολογία των χρωμάτων στο marketing
 • Δημιουργία χρωματολογίου στην πράξη

Υλικά:

 • μπλοκ ζωγραφικής
 • μολύβι, γόμα, χάρακας
 • ψαλίδι χαρτιού
 • 3 ακρυλικά βασικά χρώματα (κίτρινο – κόκκινο – μπλε)
 • 2 πινέλα
 • Πλαστικό πιάτο ή παλέττα

Σε ποιούς απευθύνεται:

Σε κάθε δημιουργό που θέλει να χρησιμοποιήσει το χρώμα ως μέσο επικοινωνίας των προίόντων αλλά και του brand του

Σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, επαγγελματίες κλάδων που θεωρούν ότι η τέχνη και κατ’ επέκταση η γνώση χρήσης του χρώματος μπορεί να ενταχθεί στο αντικείμενο τους

Σε γονείς που θέλουν να μοιραστούν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους.

 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αρχείο με αναλυτικές σημειώσεις

Ημερομηνία:  Τετάρτη 15/3

Ώρες: 17:30 – 20:30

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ


Δηλώστε συμμετοχή