Υποστηρίζουμε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών

Υποστηρίζουμε τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών
19/07/2019 kykloi
In Blog, Νέα

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας  Ιπποειδών προστατεύει και περιθάλπτει κακοποιημένα ή εγκαταλειμμένα ιπποειδή ενώ παράλληλα ενημερώνει τους πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους.  Ο Ε.Σ.Π.Ι είναι ένα φιλοζωικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές μελών, αναδοχές και δωρεές.

Η υποστήριξη όλων μας επιτρέπει στον Ε.Σ.Π.Ι να συνεχίσει να παρέχει περίθαλψη και φροντίδα στα ζώα που την χρειάζονται.

Τώρα μπορείς κι εσύ να συμβάλλεις ώστε μέσω της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Κύκλοι να γίνουμε ανάδοχοι γονείς δείχνοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη μας στην πράξη. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε τον Ε.Σ.Π.Ι να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα, το φαγητό, τα σκεπάσματα, την καθημερινή τους φροντίδα.

Πώς;

  • Διαθέτουμε 70 ευρώ από το κόστος συμμετοχής σας σε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία αναλογούν σε μια (1) Αναδοχή και αντίστοιχα,
  • 10 ευρώ από τη συμμετοχή σας σε σεμινάρια / εργαστήρια / ημερίδες μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ποσού της Αναδοχής

Και επειδή η αγάπη και το ενδιαφέρον  χρειάζονται και τη φυσική μας παρουσία, σας καλούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ευέλικτη ομάδα εθελοντών που θα μας επιτρέψει κυκλικά να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Δηλώστε την διαθεσιμότητά σας ΕΔΩ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.

Οι Αναδοχές μας στην πράξη!

Υπάρχουν κάποια αλογάκια με σοβαρά προβλήματα υγείας, σωματικά ή ψυχικά. Είναι αυτά τα αλογάκια που δεν ανήκουν στις προτιμήσεις των υιοθεσιών.

Η Τζέρρυ, η Έιντζελ, η Ελίζα και η Λίτσα είναι η δική μας επιλογή και παρότι πρακτικά δεν μπορούμε να τις υιοθετήσουμε ευελπιστούμε με τη δική σας συμμετοχή να καταφέρουμε να έχουμε για πάντα την αναδοχή τους.

Θέλετε να τις γνωρίσετε;

ΕΙΝΤΖΕΛ

Η Έιντζελ είναι η μαύρη καλλονή που σώθηκε χάρη στην ευαισθησία ενός κυρίου από την Αργολίδα. Ο κύριος αυτός, επικοινώνησε μαζί μας για να βοηθήσουμε την Αγγέλω, όπως χαριτωμένα την είχε ονομάσει, όπου ήταν εγκαταλελειμμένη, υποσιτισμένη και πληγωμένη στο πίσω της πόδι. Όταν την παραλάβαμε στο σύλλογο δεν μπορούσε να πατήσει το πίσω της άκρο. Το πόδι της ήταν μια πρησμένη άμορφη μάζα, χωρίς καθόλου οπλή. Σιγά σιγά το νύχι άρχισε να ξαναβγαίνει χωρίς όμως να αποκτήσει ποτέ ξανά την αρχική του μορφή. Μετά από πολύμηνη περιποίηση της πληγής της μπορεί πλέον να το πατά αλλά ακόμα και να καλπάζει που και που. Η αποθεραπεία της κράτησε περισσότερο από πέντε μήνες, με διαρκή φροντίδα όπου το κόστος της ξεπέρασε τα 2.500 €. Το πόδι της δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν αλλά τουλάχιστον πονάει λιγότερο και χωρίς να έχει ανοιχτές πληγές. Είναι δέκα χρόνων, έχει δυναμικό χαρακτήρα και έχει μεγάλη θέληση για ζωή.

 

ΛΙΤΣΑ ( Θρυλίτσα)

Η Λίτσα είναι μία πρώην ιπποδρομιακή φοράδα η οποία βρέθηκε παρατημένη στη Κρήτη και βρήκε προσωρινό καταφύγιο στον φιλοζωικό σύλλογο Walking with Donkeys προκειμένου να έχει τη φροντίδα που χρειαζόταν. Λόγω του δύσκολου χαρακτήρα της, πιθανότατα λόγω των κακουχιών της, θεωρήθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στον ΕΣΠΙ , για να εκπαιδευτεί από τον Σταύρο Βεργή, εθελοντή στον σύλλογο μας, ώστε να μάθει να εμπιστεύεται και πάλι τον άνθρωπο. 3 χρόνια μετά έχει ηρεμήσει , μας αφήνει να την περιποιηθούμε με χαρά και ανακάλυψαμε πως ένα χρόνιο πρόβλημα στο γόφο της δεν της επιτρέπει να κουράζεται πολύ.

 

ΕΛΙΖΑ ( Eliza Jr)

Η Ελίζα είναι μια ταλαιπωρημένη ιπποδρομιακή φοράδα που βρέθηκε μια καλοκαιρινή μέρα του Ιούλητο 2013, σε έναν παράδρομο της Αττικής οδού. Ηταν πεσμένη στο πλάι του δρόμου, με συμπτώματα θερμοπληξίας και με το πίσω της πόδι πρησμένο. Χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για το ιστορικό της, όπως και για τα περισσότερα άλογα που βρίσκονται στον δρόμο μας, αρχίσαμε τις προσπάθειες καθώς και την παροχή πρώτων βοηθείων με την παρουσία κτηνιάτρου. Ο σκοπός μας ήταν να την σηκώσουμε και να δούμε πώς θα μπορούσαμε να την βοηθήσουμε το συντομότερο δυνατόν, γιατι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για εκείνη, δεδομενου ότι ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι πέρα από την θερμοπληξία, είχε συμπτώματα κολικού, αφυδάτωσης, εκδορές στα πόδια της και λεμφαγγιείτιδα στο πίσω της πόδι. Μετά από πολύωρη παραμονή μας μαζί της, περιμένοντας και την αστυνομία για τις απαραίτητες νομικές διεργασίες, καταφέραμε να την σηκώσουμε επάνω και να την βάλουμε στο τρείλερ για να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας.

 

JERRY ( Dijeree Doo)

Η Τζέρι είναι μια όμορφη πιτσιλωτή φοράδα 25 περίπου ετών με χρόνιο πρόβλημα στην σπονδυλική της στήλη. Ήρθε σε εμάς, αφού η ιδιοκτήτρια της δεν μπορούσε να την ιππεύσει. Κάθε προσπάθεια της ιδιοκτήτριας, κατέληγε σε πτώση του αναβάτη λόγων των πόνων που της προκαλούσε ακόμα και η επαφή με την σέλλα. Σήμερα ζει χαρούμενη με τις άλλες  φοράδες για παρέα της στα paddocks του συλλόγου μας.

Μάθετε περισσότερα για τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών ΕΔΩ