KIMONO
14/03/2022 kykloi
In Νέα

Αγκαλιάζω ανάλαφρα τη φιγούρα σου, γίνομαι κομμάτι της προσωπικότητάς σου, ένας περιφερόμενος καμβάς ριγμένος στους ώμους σου, που αφηγείται ιστορίες, χωρίς ποτέ να αλλοιώνω το σχήμα μου. Μεταβάλλομαι σε αέναο θηλυκό που θα  νομίζεις πάντα ότι σταμάτησε το χρόνο για να σε συναντήσει.

Κιμονό, “αυτό που φοριέται”

Το παραδοσιακό ένδυμα της Ιαπωνίας που επιβίωσε στο χρόνο και εξαπλώθηκε σε όλη τη γη. Χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα ευθεία κομμάτια υφάσματος και τις ραφές του σε σχήμα “Τ” καθώς και από τα έντονα διακοσμητικά του στοιχεία. Αρχικά είχαν την ονομασία “kosode” (μικρά μανίκια) ή “Osode” (μεγάλα μανίκια) ονομασίες οι οποίες αναφέρονταν στο μέγεθος της μασχάλης και όχι του μανικιού.

Η δύση  μαγεύτηκε από τον Ιαπωνικό πολιτισμό, την τέχνη αλλά και το στυλ συμπεριλαμβανομένου και του Κιμονό. Ο “Ιαπωνισμός” αποτέλεσε κίνημα στην ιστορία της τέχνης η οποία επηρέασε καλλιτεχνικά τον Ιμπρεσιονισμό και διάσημους ζωγράφους όπως οι Van Gogh, Renoir, Monet, Gauguin.

Τα κιμονό δεν προσαρμόζονται στο σώμα όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα ενδύματα αλλά κρέμονται χαλαρά πάνω από οποιαδήποτε σιλουέτα. Η κάθε προσωπικότητα εκφράζεται μέσω της επιλογής του υφάσματος, των χρωμάτων καθώς και των μοτίβων μετατρέποντας το ένδυμα σε φορέσιμο καμβά. Ένα βαρύ ύφασμα όπως το μετάξι μπορεί να φορεθεί φθινόπωρο ή χειμώνα ενώ το ανάλαφρο λινό ή βαμβακερό φοριέται το καλοκαίρι.

Στο εργαστήρι θα σχεδιάσουμε το βασικό σκελετό του κιμονό σε πατρόν, θα συζητήσουμε για τα υφάσματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με την εποχή, θα μεταφέρουμε το πατρόν στο ύφασμα και θα προχωρήσουμε στη σύνθεση και τη ραφή του.


Διάρκεια εργαστηρίου: 6 συναντήσεις

Έναρξη: Πέμπτη 5/5

Ώρες: 18:00 – 20:00

Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ (περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%)


Δηλώστε συμμετοχή


  Κανονισμοί - Υποχρεώσεις

  • Η κράτηση θέσης για συμμετοχή σε σεμινάριο ισχύει μόνο  μετά την κατάθεση προκαταβολής ύψους 30% επί του συνολικού τιμήματος του σεμιναρίου.
  • Τα δίδακτρα για όλα τα σεμινάρια/μαθήματα προκαταβάλλονται το πρώτο 5νθήμερο κάθε μήνα
  • Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια υπογράφουν τη Φόρμα Εγγραφής στην οποία ορίζονται οι υποχρεώσεις τους, αποδέχονται και δεσμεύονται έναντι του Χώρου Δημιουργικής Έκφρασης «Κύκλοι».
  • Οι συμμετέχοντες στα ετήσια προγράμματα καταβάλουν τη συμφωνηθείσα δόση των διδάκτρων το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα χωρίς διακοπή από την ημέρα εγγραφής έως τη λήξη του προγράμματος
  • Επιστροφή διδάκτρων δε γίνεται για κανένα λόγο καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 6 άτομα) και δεσμεύεται η θέση σε κάθε σεμινάριο. Γι’ αυτό το λόγο, τα δίδακτρα είναι απαιτητά από κάθε συμμετέχοντα
  • Σε περίπτωση οικειοθελούς διακοπής συμμετοχής από οποιοδήποτε σεμινάριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαιτείται η πλήρης εξόφληση των διδάκτρων
  • Οι προσφορές ισχύουν ΜΟΝΟ για τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους που ανακοινώνονται
  • Με την εγγραφή σε οποιοδήποτε σεμινάριο ή εκπαιδευτικό πρόγραμμα ο συμμετέχων αναλαμβάνει την ευθύνη πληρωμής του συνόλου των διδάκτρων όλου του προγράμματος ανεξάρτητα του αν το παρακολουθήσει ή όχι
  • Δεν συμψηφίζονται δίδακτρα ενός προγράμματος με άλλο σε περίπτωση αλλαγής ή μη συμμετοχής
  • Ο Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης «Κύκλοι» έχει δικαίωμα να τροποποιήσει  την τιμολογιακή πολιτική στα δίδακτρα χωρίς αυτό να αφορά τους ήδη εγγεγραμμένους συμμετέχοντες σε σεμινάρια
  • Ο Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης «Κύκλοι» έχει το δικαίωμα να αλλάξει ενάρξεις προγραμμάτων, ώρες, εισηγητές, να συγχωνεύσει τμήματα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω απρόβλεπτων συγκυριών και χωρίς αυτό να αλλοιώνει  την ποιότητα των προγραμμάτων ή να θίγει το συμφέρον των συμμετεχόντων.
  • Στις τιμές των σεμιναρίων συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%