Παραδοσιακό Κιμονό

Παραδοσιακό Κιμονό
08/09/2021 kykloi
In Νέα

Ένα έργο τέχνης στη ντουλάπα σας!

Κιμονό σημαίνει “αυτό που φοριέται”.

Πρόκειται για το παραδοσιακό ένδυμα της Ιαπωνίας το οποίο χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα ευθεία κομμάτια υφάσματος και τις ραφές του σε σχήμα “Τ” καθώς και από τα έντονα διακοσμητικά του στοιχεία. Αρχικά είχαν την ονομασία “kosode” (μικρά μανίκια) ή “Osode” (μεγάλα μανίκια) ονομασίες οι οποίες αναφέρονταν στο μέγεθος της μασχάλης και όχι του μανικιού.

Η δύση  μαγεύτηκε από τον Ιαπωνικό πολιτισμό, την τέχνη αλλά και το στυλ συμπεριλαμβανομένου και του Κιμονό. Ο “Ιαπωνισμός” αποτέλεσε κίνημα στην ιστορία της τέχνης η οποία επηρέασε καλλιτεχνικά τον Ιμπρεσιονισμό και διάσημους ζωγράφους όπως οι Van Gogh, Renoir, Monet, Gauguin.

Τα κιμονό δεν προσαρμόζονται στο σώμα όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα ενδύματα αλλά κρέμονται χαλαρά πάνω από οποιαδήποτε σιλουέτα. Η κάθε προσωπικότητα εκφράζεται μέσω της επιλογής του υφάσματος, των χρωμάτων καθώς και των μοτίβων μετατρέποντας το ένδυμα σε φορέσιμο καμβά.

Στο εργαστήρι θα σχεδιάσουμε το βασικό σκελετό του κιμονό σε πατρόν, θα συζητήσουμε για τα υφάσματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με την εποχή, θα μεταφέρουμε το πατρόν στο ύφασμα και θα προχωρήσουμε στη σύνθεση και τη ραφή του.

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 συναντήσεις

Έναρξη: Τρίτη 9/11

Ώρες: 11:00 – 13:00

Κόστος συμμετοχής: 140 ευρώ (περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%)

Πατήστε ΕΔΩ για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας